CIMITIRUL DIAVOLULUI, locul unde se petrec lucruri inexplicabile

CIMITIRUL DIAVOLULUI, locul unde se petrec lucruri inexplicabile

Satul Kova din regiunea Krasnoyask, Rusia, are o istorie plină de mistere. În apropierea satului, pe o pajiște, se află o suprafață de pământ în formă ovală, unde se petrec fenomene care nu au putut fi explicate de specialiști. Locuitorii au sculptat pe trunchiul unui copac chipul satanei. Locul este numit Cimitirul Diavolului.

Ceea ce este ciudat este faptul că animalele s-au păsările care intră pe această suprafață mor iar cadavrele lor nu se descompun. Localnicii evită de foarte mult timp zona, considerând-o bântuită.

Nu de aceeași părere au fost cercetătorii care s-au deplasat la fața locului. Cu toate acestea, și ei au avut parte de evenimente pe care nu și le-ar fi dorit. Cei care au intrat în acest perimetru au avut parte de dureri de cap, grețuri, stări de anxietate. Mai mult, echipamentele cu care erau dotați s-au defectat.

Cercetătorii ruși au fost atrași de această misterioasă zonă, astfel încât, în perioada 1980-1990, au fost organizate trei echipe de specialiști.
Din păcate, membrii celor trei echipe au dispărut fără urmă. În total, 75 de persoane nu s-au mai întors niciodată. Un alt caz este cel al unui grup de turiști care a dispărut fără urmă.

În anul 1991, mai mulți ufologi din Vladivostok au plecat spre Cimitirul Diavolului. Au avut parte de aventura vieții lor. Acul busolei indica numai nordul, toți aveau o stare de anxietate, dureri de cap și de dinți, iar echipamentul radio s-a defectat. Au decis să se reîntoarcă în Vladivostok.

Tomin este unul dintre cercetătorii implicați în cercetarea misteriosului loc. El a declarat că anomaliile care se produc în zonă au legătură cu prăbușirea meteoritului de la Tunguska, din anul 1908.

În anul 1920, un crescător de vite din zonă a avut curiozitatea să cerceteze zona și a observat existența unei găuri în mijlocul suprafeței. A luat o sfoară de câțiva zeci de metri, a prins o greutate în capăt și a aruncat-o în gaură. După câțiva zeci de metri aceasta nu atinsese fundul.

Cadavrele păsărilor din interiorul zonei nu se descompun și au culoarea roșie, fenomen care i-a determinat pe specialiști să găsească o altă explicație.
Alți cercetători au avansat ideea că în subteran există un foc uriaș generat de zăcămintele de cărbune, care eliberează monoxid de carbon.

cimitir CIMITIRUL DIAVOLULUI, locul unde se petrec lucruri inexplicabile

Așa s-ar putea explica moartea păsărilor și a animalelor. Monoxidul de carbon se combină cu hemoglobina din sânge și dă culoarea roşie cadavrului.

În cazul intoxicației cu monoxid de carbon, oamenii au dureri de cap, leșin, dureri musculare. Atunci când intervine moartea, victimele au obrajii roșii.

Sursa : efemeride.ro

You Might Like These

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici