Incepe OPERATIUNEA „VENUS” a ANAF-ului ! Vezi cine sunt vizati…

Incepe OPERATIUNEA „VENUS” a ANAF-ului ! Vezi cine sunt vizati…

Inspectorii de la Directia Generala Antifrauda incep, de vineri, o ampla actiune. Este vorba de „Operatiunea Venus”, in cadrul careia vor fi controlate si monitorizarte, in toata tara, unitatile de alimentatie publica si saloanele de infrumusetare. Verificarile ii vizeaza si comerciantii de flori si plante ornamentale. 

„Operatiunea „Venus” isi propune diminuarea evaziunii fiscale in comertul cu flori si plante ornamentale, incurajarea importatorilor, a detinatorilor de depozite, a producatorilor si a comerciantilor engros si en detail ca sa-si organizeze mai riguros activitatea economica, evidentele financiar-contabile si fiscale”, anuntaANAFintr-un comunicat.
>Se mai precizeaza si ca un alt obiectiv este cresterea gradului de conformare fiscala, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice. Este doar una dintre actiunile majore la nivel national pe care Directia Generala de Antifrauda le va initia periodic in scop preventiv, respectiv pentru cresterea nivelului de constientizare si, implicit, de conformare fiscala a unor activitati economice in care colectarea taxelor si impozitelor este deficitara.

„Stabilirea calendarului, a modului de actiune, identificarea categoriilor de contribuabili si a activitatilor cu risc fiscal au la baza analiza informatiilor si a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor actiuni anterioare, dar si propuneri ale directiilor regionale antifrauda, adaptate specificului local”, mai informeaza ANAF. 

 

You Might Like These

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici