NOUL COD RUTIER. Șoferii lăsați fără permis își vor putea CUMPĂRA permisul de conducere!

NOUL COD RUTIER. Șoferii lăsați fără permis își vor putea CUMPĂRA permisul de conducere!

Mai mulți senatori PSD, precum și un senator PNL, vor să le facă viața mai ușoară șoferilor care primesc amendă și totodată le este luat și permisul auto pentru o perioadă limitată de timp.

Potrivit propunerii legislative, șoferii care își plătesc amenda în termen de cel mult două zile lucrătoare beneficiază de o înjumătățire a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, dar și de o reducere la jumătate a contravalorii amenzii, scrie romaniatv.net.

NOUL COD RUTIER. Legislația actuală prevede ca în cazul în care un șofer primește amendă și îi este reținut și permisul auto, el să beneficieze doar de o înjumătățire a amenzii în momentul în care aceasta este achitată în maxim două zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatatare a contravenției.

Propunerea legislativă a fost trimisă spre dezabtere Camerei Deputaților, care este Cameră decizională.

Șoferii agresivi și șmecherii la volan vor plăti amenzi grele. Senatorii au pregătit mai multe modificări la Codul Rutier prin care cei care claxonează nejustificat sau aruncă mucuri de țigări pe geam vor plăti amenzi de până la 1000 de lei. Pe lângă o amendă, șoferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme rămân și fără permis de conducere pentru două luni.

NOUL COD RUTIER. Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbătute de senatorii în Comisia de Transporturi este și cea care reintroduce sancțiunea ridicării autovehiculului.

Mașinile vor putea fi ridicate atât de autoritățile publice, dar și de operatori privați. Și nici amenda pentru parcarea neregulamentară nu este de neglijat. Va fi de aproape 625 de lei, iar cei care nu o achită în 24 de ore, vor mai fi nevoiți să plătească alți 300 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

NOUL COD RUTIER. Cât despre amenzile de circulație, cel mai dur vor fi sancționați vitezomanii. Șoferii prinși cu viteză mai mare de 60-70 de km/h peste limita legală riscă o amendă maximă de 6250 de lei și li se mai ia și permisul pentru trei luni. Între 2600 și 6200 de lei plus 6 puncte de penalizare pot fi sancționați și șoferii care depășesc cu 30-40 de km/h viteza maximă.

Cei care fac întreceri neautorizate dar și șmecherii cu girofar sau cu aparate pentru detectarea radarelor, vor plăti o amendă de până la 2500 de lei.

Agresivii la volan, adică șoferii care frânează brusc, fac slalom printre mașini sau depășesc coloana de la semafor, rămîn două luni fără permis și plăteasc între 700 și 1000 de lei. Tot la fel de mult vor fi taxați și motocicliștii care circulă pe o roată, cei care aruncă mucuri de țigară pe geamul mașinii sau blochează intersecțiile. O prevedere în plus este cea referitoare la bicliști. Ei vor fi amendați cu câte 625 de lei dacă nu circulă pe banda special destinată.

Vorbitul la telefonul mobil în timpul mersului, nepurtarea centurii de siguranță sau neacordarea de prioritate mașinilor de intervenție îi lasă pe cei prinși fără 625 de lei.

Sursa : reporterntv.ro

You Might Like These

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici