O VESTE INCREDIBILĂ PENTRU ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS IOHANNIS A FĂCUT MARELE ANUNȚ: ”LE PROPUN UN PARTENERIAT” N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI DESPRE CE ESTE VORBA

O VESTE INCREDIBILĂ PENTRU ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS IOHANNIS A FĂCUT MARELE ANUNȚ: ”LE PROPUN UN PARTENERIAT” N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI DESPRE CE ESTE VORBA

Președintele României Klaus Iohannis a participat marți, la dezbaterea ”Diaspora Românească-vector de dezvoltare”, eveniment organizat la Palatul Cotroceni. Acesta a ținut un discurs special, prin care și-a exprimat regretul pentru faptul că mult prea puțini români se mai întorc în țară. Pe de altă parte, acesta a declarat că diaspora românească poate fi un factor puternic de dezvoltare. Motiv pentru care care a propus un parteneriat pentru o Românie mai dezvoltată și mai prosperă, pe toate planurile.

Redăm integral declarația președintelui României, preluată de pe site-ul Obiectiv.info: „Vorbim de multe ori despre pierderea pe care o reprezintă plecarea românilor în străinătate. Într-o altă abordare, însă, putem să vedem şi oportunitatea oferită de prezenţa unei diaspore puternice peste hotare.

Bine angrenată de un stat atent, aceasta poate deveni o importantă resursă pentru dezvoltarea şi modernizarea României, un adevărat capital care poate fi valorificat. Statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul şi din afara graniţelor. Românii de peste hotare acumulează experienţă, posedă expertiză, capătă deprinderi şi îşi construiesc reţele de contact pe care nu le-ar fi avut în ţară. Acestea reprezintă un capital preţios, ce poate fi valorificat în mod inteligent.

Fie că vorbim de specialişti demni de Premiul Nobel, de români care excelează în profesiile lor şi în activităţile lor, care muncesc cu onestitate, românii din străinătate au ceva util de oferit ţării. Ei vin cu un capital profesional, intelectual, financiar, social, dar şi ‘civic’, având experienţa de a trăi în democraţii consolidate, cu sisteme eficiente în serviciul public.

A doua constatare, pe care o fac cu regret, este că prea puţini români au planuri concrete de întoarcere în ţară. Sunt convins că numărul lor va creşte pe măsură ce se schimbă abordarea statului faţă de cetăţenii săi, dar expertiza lor poate fi valorificată şi pusă în slujba dezvoltării României chiar de acolo unde trăiesc ei acum.

Proiecţia României în lume depinde în mare măsură de prezenţa, vorbele şi acţiunile fiecăruia dintre ei. În acest fel, se creează o impresie mai vie şi mai durabilă despre România decât prin orice alt instrument de comunicare elaborat de stat. Imaginea României în lume nu vine doar din realitatea de pe teren, de aici din ţară, ci şi din cum este ea tradusă de fiecare dintre cei plecaţi. În acest sens, doresc să salut efortul oamenilor de afaceri care, în mod voluntar, s-au mobilizat, cutreierând diaspora, pentru a prezenta oportunităţile disponibile în România. Propun românilor din afara graniţelor un parteneriat bazat pe încredere şi scop comun: transformarea României într-un stat prosper şi puternic.”

You Might Like These

2 Comments

  • isidor cucutianu October 11, 2016 04.21 pm

    exact ca base in mai 2005… asta era treaba lui ciolos… sau tocmai ca vrea sa-l salveze…

    Reply 
  • Gavril Dan October 12, 2016 06.38 am

    Bine D-le. Presedinte .dar domnile dumneavostra dece nu faceti niste lucruri in Tara ca sa se vada ,ca sunteti patioti aitari . D-ra. ati venit di Invatamant . dece nu inbunatatiti invatamantul in tara macar daca nu mai bun ,da cum a foat pe vreame lui Ciausescu , dece lasati lumea sa se analfabetizeza .asta va apartine d-le. ca sunteti dinacel sector .dece nu faceti ca sanatatea sa fi mai buna .Pe tinpul odiosului comunist nu au fost atatea bolnavi ca acuma .Domnule Presedinte suntati in fruntea tati dece nu luai masuri , si cate si mai cate,un menejer pricipal trebuie sa conduca orice ramura dinfabrica lui. daca nu le stie cordona nu este bun ,asia ca asteptam mult mai multe lucrui sa se faca in taral .Pensile specieale trebuie taiate nu sunt corecte este un abuz in romaniea acest lucru. orice om cu capul pe umeri . vede ca e un abuz, dece nu se iau masuri mai severe .find ca aU AJUNS HOTI LA PUTEREsi nu au nicun interes pentru cei ci platesc .

    Reply 

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici