Revolta unui român! Vă rugăm share! Priviți cât de verde este AUSTRIA! Cât de intacte sunt pădurile acolo. ROMÂNIA TREZEȘTE-TE !

Revolta unui român! Vă rugăm share! Priviți cât de verde este AUSTRIA! Cât de intacte sunt pădurile acolo. ROMÂNIA TREZEȘTE-TE !
austria verde

Un român, originar din Hațeg, a realizat un scurt film în care prezintă o situație scandaloasă: exporturile de lemne din România în Austria. În timp ce legislația austriacă este foarte strictă în privința exploatărilor forestiere, în România, firmele austriece exportă milioane de metri cubi anual, tăiat din pădurile României.

”Priviti cât de verde este în Austria. Priviți cât de intacte sunt pădurile acolo. În tot acest timp, Romania trimite mii de tone lunar in Austria, lemn brut…pentru foc și pentru mobilă…După ce ne vom toca toate pădurile, vom ajunge să importăm și apă potabilă, din Austria evident ! ROMÂNIA TREZESTE-TE ! Vă rugăm share !”, este mesajul românului din Hațeg.

Schweighofer, Kronospan şi Egger, companii austriece de prelucrare a lemnului, au o cifră de afaceri cumulată de 1 miliarde euro, din vânzarea de cherestea şi alte produse din lemn, din care mai bine de jumătate merge la export.

Cât de importantă este România pentru firmele austriece este suficient să fie spus că Schweighofer operează la Comăneşti cea mai mare fabrică de plăci de lemn în panel din lume. Materia primă provine în proporţie de 75% din surse proprii, potrivit paginii de internet a companei, probabil de la fabricile de cherestea pe care le deţine în Sebeş şi Rădăuţi.

Schweighofer este o maşinărie de „înghiţit” păduri care are o experienţă de sute de ani. Familia Schweighofer se ocupă cu afaceri legate de produse din lemn încă din anii 1600.

În anii 2000 compania avea şase fabrici de cherestea, adică gatere uriaşe care taie buştenii, patru în Austria şi două în Cehia, în cooperare cu diferiţi parteneri. Schweighofer şi-a vândut interesele în aceste afaceri şi a luat-o de la început… în România, atrasă de materia primă abundentă şi de lipsa concurenţilor de talie mare.

Un alt motiv pentru care Schweighofer ar putea să prefere România? Anul trecut comunitatea locală dintr-un oraş ceh a decis să-i interzică grupului să construiască o fabrică de cherestea acolo.

Doar în ultimii 11 ani, peste 32,66 milioane de tone de lemn, de la rumeguş, butuci, vreascuri sau placaje şi până la lână de lemn, foi de furnir şi alte produse fabricate din lemn au luat calea exportului, potrivit datelor furnizate la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sursa

You Might Like These

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici