Viaţă de BADANTĂ. „Am stat împreună cu amanta şi fiica acesteia, … ziceai că e „harem” ca la turci…”

Viaţă de BADANTĂ. „Am stat împreună cu amanta şi fiica acesteia, … ziceai că e „harem” ca la turci…”

Gazeta Românească continuă să publice poveștile româncelor din Italia, care au lucrat sau lucrează ca îngrijitoare de bătrâni. Fie că au fost relatate de către jurnaliștii publicației noastre, fie că au apărut în presa italiană sau ne-au trimis scrisori cu povestirile lor, articolele au ilustrat mereu adevăratele drame prin care trec româncele venite la muncă în Italia, scriesimpaticul.com citând gazetaromaneasca.com

Gabriela B., 54 ani, povesteşte lucruri care probabil li s-au întâmplat multor românce venite la muncă în Italia. Într-o scrisoare pe care ne-a trimis-o la redacţie, cu ceva timp în urmă, Gabriela ne oferă detalii despre munca în casele italienilor, dar şi despre relaţiile cu alte românce. În finalul scrisorii, Gabriela scrie două poezii personale.

«După o viaţă plină de greutăţi, singură şi departe de casă (cu o mamă ce are probleme de sănătate), vă scriu aceste rânduri, singurul mod de a-mi exprima stările sufleteşti prin care am trecut alături de străini, timp de patru ani.

Mă numesc Gabriela Buzăţoiu (54 ani) din localitatea Câmpina, judeţul Prahova; sunt absolventă de liceu, am lucrat ca operator-chimist la Rafinăria Steaua Română – Câmpina, dar după 20 de ani de muncă, în urma privatizărilor, s-a ajuns la restructurări de personal.

În urma acestor restructurări am fost nevoită să mă recalific ca vânzător; am lucrat, dar viaţa la patron după cum se ştie e sub orice critică în România. De aceea am decis să-mi încerc norocul peste graniţe. În anul 2007 am hotărât să încerc şi eu ca alte românce, să muncesc, altfel; în stil european. La început, am înâmpinat mai probleme; atunci când nu vorbeşti limba e greu; dar am fost hotărâtă şi am învins greutăţile.

La început, când am plecat la Messina, Sicilia, am fost chemată de o româncă vecină de casă, dar pe care nu o cunoşteam, drumul a fost plătit de amantul acesteia, un italian căsătorit, dar căruia îi plăcea viaţa; la 70 de ani avea curajul să-şi trăiască zilele în jurul femeilor de companie. Aşadar, având şi banii, italianul mi-a plătit drumul, venind prin agenţia Atlassib şi am stat împreună cu amanta si fiica acesteia, încă o altă româncă… ziceai că e „harem” ca la turci…»

Amante şi soţii

„Nu am avut de la început de lucru, dar cum nu cunoşteam italiana, primul loc de muncă a fost la soacra italianului, împreună cu soţia; închisă într-un apartament, cu mari restricţii, nu am rezistat, după care am făcut o criză şi am fost preluată de italian, care împreună cu amanta sa, Liliana, au propus să rămân, un timp; cât ei vor merge în România, să supraveghez casa, vrei 60 de găini, trei câini, două maşini; după care urma să-mi caute un loc de muncă”. Sursă fotocuvantul-ortodox.ro

SURSA : http://stirideactualitate.ro/

You Might Like These

Leave a Comment

x
Aboneaza-te aici